Czekoladowy budyń jaglany

Połączenie czekolady i malin w deserach cieszy się sporą popularnością. Co powiecie na słodycz budyniu czekoladowego przełamaną kwaskowatością owoców?

Składniki na 1 porcję

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka 2% tł.
  • 1 łyżka erytrolu
  • 1 łyżka naturalnego kakao
  • 50 g malin świeżych lub mrożonych (garść)

Kaszę przepłukaj na sicie i ugotuj na mleku. Po zagotowaniu przykryj talerzykiem na 5 minut, aby napęczniała. W tym czasie przełóż maliny do rondelka i podgrzej przez 2 minuty. Ugotowaną kaszę zblenduj razem z erytrolem i kakao. Przełóż do miseczki, polej podgrzanym malinami.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 320 kcal
  • białko – 14,5 g
  • tłuszcze – 7,9 g
  • węglowodany – 60,5 g

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o