Mięso jadamy przeważnie z dodatkami warzywnymi, ale jeśli jesteście fanami eksperymentów kulinarnych, to ten przepis jest dla Was!
Składniki na 2 porcje:
- 300 g piersi z indyka
- 3 jabłka
- 1 łyżeczka masła do wysmarowania naczynia żaroodpornego
- sól, pieprz, ulubione przyprawy do mięsa
Wykonanie:
Piersi z indyka podziel na mniejsze kawałki i przypraw – wszystko według upodobań. Ułóż je na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki i ułóż na mięsie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 oC przez około 25 minut. W sezonie grillowym można wykorzystać powyższe składniki i wrzucić je na ruszt.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Wartość energetyczna – 273 kcal
- Białko – 29,8 g
- Tłuszcze – 4,1 g
- Węglowodany – 30,9 g