Jeżynowe placuszki z bananem

Masz zapas świeżych lub mrożonych owoców? Dodaj jajko, jogurt i mąkę i usmaż sobie pyszne placuszki na śniadanie!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 50 g mąki dowolnego rodzaju
  • 150 g jeżyn lub innych owoców
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 banan

Jajko zmiksuj razem z olejem, jogurtem i zblendowanymi owocami. Następnie dodaj mąkę i wymieszaj delikatnie łyżką. Na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu smaż obustronnie placuszki. Podawaj ze świeżym bananem lub innymi dodatkami.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 538 kcal
  • białko – 20,1 g
  • tłuszcze – 14,1 g
  • węglowodany – 86,1 g

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o