Psychodietetyk i żywieniowiec z wykształcenia i zamiłowania. Absolwentka wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego o specjalności Żywienie Człowieka z Dietetyką, a także studiów podyplomowych na kierunku Psychodietetyka z Elementami Neurobiologii w MWS im. J. Dietla w Krakowie.
Stara się być na bieżąco z nowinkami dietetycznymi, dlatego bierze udział w wielu konferencjach, szkoleniach i kursach żywieniowych, m.in.:
- „Diagnostyka dla dietetyka”
- „Psychologia dla dietetyka”
- „Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka”
- „Wpływ diety na stan cery”
- ”Psychologiczne aspekty odżywiania w anoreksji i bulimii”
- „Kompulsywne objadanie się, nadwaga i otyłość – praca z pacjentem”
- „Kurs psychodietetyki”
- „Diet Coaching”
- „Żywienie – zdrowie i choroby”
- „Żywienie w chorobach tarczycy”
- „Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci”
Posiada doświadczenie w pracy z pacjentem indywidualnym, żywieniu zbiorowym oraz prowadzeniu warsztatów dietetycznych. Jest autorką wielu artykułów na portalu bonavita.pl. Hobbistycznie prowadzi tego bloga i ma nadzieję, że dzięki niemu przekonacie się, że zdrowa dieta nie musi wiązać się jedynie z wyrzeczeniami i jedzeniem sałaty. 🙂