Szybki, jednogarnkowy, bezmięsny i sycący obiad – gotowy w mniej niż pół godziny!
Składniki na 2 – 3 porcje:
- 1 opakowanie makaronu strączkowego (z ciecierzycy, soczewicy lub zielonego groszku) – do kupienia w Lidlu lub Biedronce
- 50 g pesto (można wykorzystać gotowe lub skorzystać z mojego ulubionego przepisu)
- 1 brokuł
- opcjonalnie: pomidorki koktajlowe do podania
- sól, pieprz
Makaron ugotować al’dente (około 6 minut!). Brokuły podzielić na różyczki i również ugotować na półtwardo. Wszystko wymieszać razem z pesto, doprawić. Podawać z pomidorkami.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna – 92,8 kcal
- Białko – 5,1 g
- Tłuszcze – 3,3 g
- Węglowodany – 10,3 g