Ciasteczka z dynią i pajęczyną

Dynia i Halloween to nieodłączne elementy jesieni. Co wyjdzie z ich połączenia? Całkiem smaczny deser z czekoladową pajęczyną gotowy w zaledwie pół godziny.

Desktop39.jpg

Składniki:

  • 300 g puree z dyni (dynię wcześniej ugotować lub upiec i zmiksować na mus)
  • 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • gorzka czekolada

Wykonanie:

Zmieszaj ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. W osobnej misce zmiksuj jajka z miodem, puree i olejem. Następnie wsypuj stopniowo suche składniki do mokrych i dobrze wymieszaj. Gotową masą napełniaj foremki na muffiny do 3/4 wysokości. Piecz w temperaturze 180 ºC przez około 20 minut. Po wystudzeniu udekoruj stopioną czekoladą.

Smacznego!

LOGO

 

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energtyczna: 254,6 kcal
  • Białko: 5,7 g
  • Tłuszcze: 10,2 g
  • Węglowodany: 38,6 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ł. B.
Ł. B.
5 lat temu

Wyglądają super. Dzieci będą zachwycone 🙂