Omlet owsiano-bananowy

Mleko, płatki owsiane, banan… składniki prawie jak na owsiankę. Tym razem to jednak omlet bananowo-owsiany. Chociaż jakby się uprzeć, to można by z tej masy upiec też ciasteczka ^.^

Składniki na 2 porcje:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 banan
  • szczypta cynamonu

Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 5 – 10 minut do napęcznienia płatków. Omlety smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 363,0 kcal
  • białko – 12,0 g
  • tłuszcze – 12,4 g
  • węglowodany – 53,6 g

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o