Omlet z pomidorami

Szybki omlet bez dodatku mąki i konieczności ubijania białek – gotowy w 10 minut.

Artykuł SD.png

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • sól, pieprz

Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Na rozgrzanym oleju podsmażyć lekko pokrojonego pomidora, a następnie zalać masą jajeczną. Przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia jajek przez około 5 minut. Podawać z pieczywem.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 283 kcal
  • białko – 20 g
  • tłuszcze – 20 g
  • węglowodany – 8 g

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o