Szparagi zapiekane z mozzarellą

Szybka i lekka kolacja? Proszę bardzo! Wystarczy pęczek szparagów, kulka mozzarelli i gotowe.

Składniki na 2 porcje:

  • pęczek szparagów
  • 1 kulka mozzarelli light
  • 1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie, sól

Należy umyć szparagi i pozbyć się zdrewniałych części łodyg. Następnie lekko posolić, skropić oliwą, położyć plasterki mozzarelli, posypać ziołami i zapiekać w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 150 °C.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 188 kcal
  • białko – 15,5 g
  • tłuszcze – 11,0 g
  • węglowodany – 8,3 g
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments