O MNIE

Pasjonatka zdrowego stylu życia i podejścia do odżywiania. Uważam, że jedzenie powinno sprawiać nam przyjemność, a “dieta” nie wiąże się z głodówkami i wyrzeczeniami. Jestem fanką holistycznego podejścia do pacjenta. Biorę pod uwagę jego stan zdrowia, preferencje żywieniowe oraz gotowość do zmian. W swojej pracy nie skupiam się na szybkich efektach, a na trwałym budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych.

Ukończyłam studia na wydziale Technologii Żywności o specjalizacji Dietetyka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie oraz Psychodietetykę z Elementami Neurobiologii w MWS im. J. Dietla w Krakowie. Ciągle pogłębiam swoją wiedzę, dlatego biorę udział w wielu konferencjach i szkoleniach pod okiem najlepszych specjalistów w naszym kraju.

Posiadam kilkuletnie doświadczenie w pracy z pacjentem indywidualnym, żywieniu zbiorowym oraz prowadzeniu wykładów i warsztatów dietetycznych. Nie układam jadłospisów dla osób z cukrzycą insulinozależną oraz zawodowych sportowców.

W wolnych chwilach uwielbiam eksperymentować w kuchni i szukać inspiracji do tworzenia nowych przepisów dietetycznych. Od czasu do czasu lubię się też się „powymądrzać” w swojej dziedzinie i dodać tutaj jakiś artykuł na podstawie badań naukowych, a także poobalać mity żywieniowe i dzielić się przydatnymi ciekawostkami żywieniowymi w mediach społecznościowych.

Aktualnie większość mojego wolnego czasu zajmuje praca nad e-bookiem „Legalne Słodycze”. Jak sama nazwa wskazuje, znajdą się w nim przepisy na znane przez nas słodkości, ale w ciut odchudzonych i zdrowszych wersjach. Istnieje szansa, że zdążę do końca tego roku… ; )