Orzechowo-owsiane ciasteczka z białek

Błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe, białko, … – a to wszystko w chrupiących ciasteczkach orzechowo-owsianych!

Artykuł SD(2)

Składniki:

  • 4 białka
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 150 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki płynnego miodu lub innego słodzidła
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta proszku do pieczenia

Białka ubij na sztywną pianę. Orzechy posiekaj, zmieszaj z płatkami, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Następnie przesyp do białek, dodaj miód i wymieszaj delikatnie. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formuj łyżką ciasteczka. Piecz w temperaturze 180 ºC przez około 20 minut.

Smacznego!

LOGO

 

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 351,5 kcal
  • Białko: 10,5 g
  • Tłuszcze: 23,3 g
  • Węglowodany: 28,3 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
Laura
5 lat temu

Podobne robiła mi mama, jak była dzieckiem – koniecznie muszę spróbować <333