Szukacie pomysłu na urozmaicenie smaku zwykłej kanapki? Lubicie szybko przygotowywać posiłki? Wegański smalec z fasoli i orzechów poleca się do smarowania!
Składniki:
- 250 g ugotowanej białej fasoli lub fasoli konserwowej
- 1 duża cebula
- garść orzechów włoskich (30 g)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól, pieprz
Fasolę odsącz. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju ze szczyptą soli i pieprzu. Wszystkie składniki umieść w misie blendera i dokładnie zmiksuj. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna – 160,8 kcal
- białko – 6,6 g
- tłuszcze – 7,9 g
- węglowodany – 17,3 g
Coś pysznego <3
Cieszę się, że smakowało!