Pankejki jogurtowe z cynamonem i owocami

Placuszki jogurtowe z cynamonem i owocami sezonowymi – co tu dużo mówić, musicie koniecznie spróbować.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 150 g mąki dowolnego rodzaju
  • 2 łyżki miodu lub innego słodzidła
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 łyżka oleju

Jajka ubić z miodem. Następnie dodać olej, mąkę, cynamon, jogurt (można dodac skyr dla zwiększenia ilości białka w posiłku) i dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Podawać ze świeżymi owocami.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 201,8 kcal
  • białko – 6 g
  • tłuszcze – 5,3 g
  • węglowodany – 35,1 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Karolina
Karolina
5 lat temu

Zrobiłam dziś i wyszły pyszne. Jestem ciekawa kolejnych przepisów.

Mira
Mira
5 lat temu

Zachwycam się tym przepisem stale i wciąż. W sumie dzięki ten stronce poznałam i polubiłam tego typu placuszki 🙂

Megi
Megi
4 lat temu

Oj pyszne te placuszki!