Placuszki jogurtowe z cynamonem i owocami sezonowymi – co tu dużo mówić, musicie koniecznie spróbować.
Składniki:
- 2 jajka
- 150 g jogurtu naturalnego
- 150 g mąki dowolnego rodzaju
- 2 łyżki miodu lub innego słodzidła
- 2 łyżki cynamonu
- 1 łyżka oleju
Jajka ubić z miodem. Następnie dodać olej, mąkę, cynamon, jogurt (można dodac skyr dla zwiększenia ilości białka w posiłku) i dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Podawać ze świeżymi owocami.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna – 201,8 kcal
- białko – 6 g
- tłuszcze – 5,3 g
- węglowodany – 35,1 g
Zrobiłam dziś i wyszły pyszne. Jestem ciekawa kolejnych przepisów.
Cieszę się. Jeśli lubisz tego rodzaju placuszki, to znajdziesz na stronie jeszcze kilka innych propozycji.
Zachwycam się tym przepisem stale i wciąż. W sumie dzięki ten stronce poznałam i polubiłam tego typu placuszki 🙂
Miło mi to słyszeć!
Oj pyszne te placuszki!
Prawda? 😉