Smalec z czerwonej fasoli

Prawdziwy smalec jest źródłem tłuszczów. “Smalec” w wersji roślinnej dostarcza również białko, węglowodany, błonnik, witaminy oraz składniki mineralne. Co prawda nie nadaje się do smażenia, ale na kanapkach smakuje obłędnie.

Artykuł SD(4).png

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Fasolę odcedzić i przepłukać na sicie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki zmiksować i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem i warzywami.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 124,9 kcal
  • białko – 6,1 g
  • tłuszcze – 4,0 g
  • węglowodany – 17,5 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
Mira
4 lat temu

Uwielbiam słodkawy smak i kremową konsystencję tej pasty <3

Smaczna Dieta
Admin
4 lat temu
Reply to  Mira

Zeszklona cebulka robi tutaj robotę 😉