Połączenie czekolady i malin w deserach cieszy się sporą popularnością. Co powiecie na słodycz budyniu czekoladowego przełamaną kwaskowatością owoców?
Składniki na 1 porcję
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka 2% tł.
- 1 łyżka erytrolu
- 1 łyżka naturalnego kakao
- 50 g malin świeżych lub mrożonych (garść)
Kaszę przepłukaj na sicie i ugotuj na mleku. Po zagotowaniu przykryj talerzykiem na 5 minut, aby napęczniała. W tym czasie przełóż maliny do rondelka i podgrzej przez 2 minuty. Ugotowaną kaszę zblenduj razem z erytrolem i kakao. Przełóż do miseczki, polej podgrzanym malinami.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- wartość energetyczna – 320 kcal
- białko – 14,5 g
- tłuszcze – 7,9 g
- węglowodany – 60,5 g