Makaron z rybą w pietruszkowym pesto

Makaron w niecodziennej osłonie – opatulony zielonym pesto ze słonecznika i natki pietruszki z dodatkiem fileta z mintaja.

Składniki na 5 porcji:

  • 1 duży filet z mintaja (300 g)
  • 1 paczka makaronu (500 g)
  • pęczek natki pietruszki
  • garść szpinaku
  • pół szklanki pestek słonecznika
  • 80 g oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
  • paczka pomidorków koktajlowych (500 g)

Makaron ugotować al dente. Rybę usmażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu lub ugotować na parze. Natkę, szpinak, sól, pieprz, nasiona słonecznika i olej zmielić w misie blendera. Makaron wymieszać z pesto i rozdrobnioną rybą. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • wartość energetyczna – 616,4 kcal
  • białko – 29,6 g
  • tłuszcze – 23,5 g
  • węglowodany – 72,1 g
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 50 g pesto (można wykorzystać gotowe lub skorzystać z mojego ulubionego przepisu) […]