Makaron w niecodziennej osłonie – opatulony zielonym pesto ze słonecznika i natki pietruszki z dodatkiem fileta z mintaja.

Składniki na 5 porcji:
- 1 duży filet z mintaja (300 g)
- 1 paczka makaronu (500 g)
- pęczek natki pietruszki
- garść szpinaku
- pół szklanki pestek słonecznika
- 80 g oleju rzepakowego
- sól, pieprz
- paczka pomidorków koktajlowych (500 g)
Makaron ugotować al dente. Rybę usmażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu lub ugotować na parze. Natkę, szpinak, sól, pieprz, nasiona słonecznika i olej zmielić w misie blendera. Makaron wymieszać z pesto i rozdrobnioną rybą. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!

Wartość odżywcza 1 porcji:
- wartość energetyczna – 616,4 kcal
- białko – 29,6 g
- tłuszcze – 23,5 g
- węglowodany – 72,1 g
[…] 50 g pesto (można wykorzystać gotowe lub skorzystać z mojego ulubionego przepisu) […]