Lubicie szybkie obiady? Zapraszam do wypróbowania makaronu z serem feta, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Nie dość, że stracicie mało czasu na jego przygotowanie, to jeszcze zjecie coś pełnowartościowego.

Składniki (na około 4 porcje)
- 1 paczka makaronu
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 3-4 garści świeżego
- 100 g serka feta
- 10 sztuk suszonych pomidorów
- 4 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- pieprz
Makaron ugotuj al dente. Posiekany czosnek zeszklij na 2 łyżkach oleju z pomidorów suszonych. Następnie dodaj szpinak, pomidory, dopraw pieprzem, ziołami i podsmaż przez kilka minut cały czas mieszając. Na końcu dołóż makaron i dokładnie wymieszaj (możesz pominąć i wyłożyć mieszankę na makaron). Całość posyp pokrojonym w kostkę serem feta.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna – 187,0 kcal
- białko – 7,3 g
- tłuszcze – 2,5 g
- węglowodany – 35,1 g
Produkty bogate w kwas tłuszczowy omega-3 i kwas foliowy 🙂
Fajny wpis
Początkowo nie przekonał mnie dodatek fety, ale spróbowałam i nadał charakteru całości – naprawdę spoko!
Wygląda smacznie.
Zdrowo,pysznie i szybko.