Sałatka z mango, serem pleśniowym i orzechami

Sałatka dla fanów łączenia ze sobą różnych smaków. W sam raz na lekką i orzeźwiającą kolację lub lunch do pracy.

Składniki na 2 porcje:

  • garść roszponki lub rukoli
  • 1 opakowanie sera Brie (125 g)
  • 1/2 dojrzałego mango (140 g)
  • garść prażonych orzechów (30 g)

Dressing:

  • pół łyżeczki miodu (6 g)
  • pół łyżeczki oliwy (3 g)
  • pół łyżeczki octu balsamicznego (3 g)

Sałatę opłukaj i odsącz. Ser i mango pokrój na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj i upraż delikatnie na patelni lub w piekarniku. Składniki umieść w misce, polej dressingiem (miód wymieszaj z oliwą i octem na gładką konsystencję), wymieszaj.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Wartość energetyczna – 380 kcal
  • Białko – 15,5 g
  • Tłuszcze – 28 g
  • Węglowodany – 17,7 g
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments