Tarta budyniowa z jeżynami

Bardzo prosty deser na koniec lata z owocami sezonowymi. Wystarczy upiec kruche ciasto, ugotować budyń i ułożyć owoce.

Składniki:

  • 130 g mąki dowolnego rodzaju
  • 30 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki erytrolu lub innego słodzidła
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 500 ml mleka
  • 30 g erytrolu lub innego słodzidła
  • 500 g jeżyn

Z mąki, masła, jajka, proszku do pieczenia i erytrolu zagnieć ciasto. Rozwałkuj, przełóż do formy na tartę i upiecz w 180 ºC przez około 25 minut. W międzyczasie przygotuj budyń z dodatkiem erytrolu według przepisu na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia. Na upieczony spód tarty wylej masę budyniową i poukładaj owoce. Przechowuj w lodówce.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 96,7 kcal
  • białko – 2,9 g
  • tłuszcze – 3,2 g
  • węglowodany – g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
Mira
5 lat temu

Cudo <3