Na pewno większość z nas jadła nie raz pastę jajeczną z majonezem. A gdyby tak zamienić źródło tłuszczu na coś innego?
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 dojrzałego awokado
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka soku z cytryny lub limonki
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szczypiorek posiekać. Gotowe składnik wymieszać razem z jogurtem, doprawić do smaku.
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna – 113,1 kcal
- białko – 6,9 g
- tłuszcze – 8,3 g
- węglowodany – 5,8 g
Super przepis! W sumie nie pomyślałam, żeby użyć awokado zamiast majonezu do pasty :p