Z cyklu “wyjątkowe poranki” – fioletowe pankejki, które swoją wyjątkową barwę zawdzięczają borówkom. Zachwycają smakiem.
Składniki:
- 2 jajka
- 200 g kefiru
- 150 g borówek
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju
- 150 g mąki dowolnego rodzaju
Wszystkie składniki z wyjątkiem mąki wymieszaj dokładnie w misce (możesz zmiksować przy pomocy miksera lub blendera). Następnie dodaj mąkę i wymieszaj delikatnie widelcem lub rózgą. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (grubość i wielkość według uznania).
Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna – 152,5 kcal
- białko – 5,7 g
- tłuszcze – 4,1 g
- węglowodany – 24,3 g
Te placuszki są moimi ulubionymi razem z tymi owsianymi z bananem <3
Miło mi! 🙂